Alle routes

Groen Woud

 De routes gaan over goede  fietspaden en autoluwe wegen door “het Groene Woud”, een gebied van ongeveer 35.000 hectare in de driehoek EindhovenTilburg‘s-Hertogenbosch, in 2005 zo benoemd  door de overheid en uitgeroepen tot Nationaal Landschap.  Op veel plaatsen een  gelukkig nog niet helemaal glad getrokken coulisselandschap, op andere plaatsen zijn rijen populieren overheersend. Over het algemeen is het kleinschalig en leuker dan de grootschalige vlakken in Flevopolder, Haarlemmermeer of Zeeland.

We starten bij Den Hemel en gaan via de fietsbrug over de N269 naar Biest-Houtakker, het Wilhelminakanaal over en dan richting Broekszijde. Daar gaan we rechts en na de Reusel te zijn gepasseerd, gaan we linksaf waar we op de Floraweg komen. Op de Floraweg gaat de 25 km rechtsaf en de route gaat verder langs de Stille Wille naar het viaduct Kattenberg over de A58. Via Polsdonken en Hedel komen we bij Evendonken. Hier  gaan we rechtsaf, Notel,  waar de 45 km rijders rechtdoor gaan naar Oirschot om van een welverdiend kopje  koffie te genieten en de overigen linksaf de Schansstraat in. Verder naar Snepseind, de spoorlijn Eindhoven ‘s-Hertogenbosch kruisen, en een stukje parallel aan de A2 fietsen waarna we het viaduct richting Liempde over gaan.

Na bijna 800 meter gaan de 100 km rijders linksaf de Smalvelderstraat op en fietsen de 75 km rijders rechtdoor. De 100 km route loopt dwars door Dommel-OedenrodeLiempde, kruist de Dommel volgt de  Kasterenstraat  gaat links op de Stophoosweg waar het Duits lijntje wordt gekruist. De route nadert Boxtel, gaat naar Gemonde en draait via Achterste Hermalen naar Sint Oedenrode. In deze hoek hebben we voldoende basismatriaal voor een paar klompen gezien, de populier.

In Sint Oedenrode is de pauzeplaats bij Brabant Vlaai, adres Hertog Hendrikstraat 3. De naam op de gevel kan nog anders zijn, adres is correct.

Na de pauze fietsen we langs Son en Breughel, Brabant Vlaaikomen op de Oude Baan waar de 75 km weer aansluit, gaan dwars door Best en via Straten en Bijsterveld naar Oirschot. We rijden door het centrum en de 45 km rijders komen er ook weer even bij. Over de brug gaat de 45 km rechtsaf op ’t Laar en op de vijfsprong linksaf de Groenewoudsedijk. Aan het eind daarvan sluiten zij weer aan. Intussen komen de lange afstand fietsers via de Schepersweg, de Wintelresedijk en de Witte Bergen op hetzelfde punt uit en gaan we via de Haghorst, Diessen, Esbeek en Hilvarenbeek naar het eindpunt, Den Hemel. Dat lijkt me een toepasselijke bestemming  na de geleverde inspanning.

Laatste berichten
Categorieën