Korte routebeschrijving 25 km.

HT2018_25

Klik op het plaatje om te vergroten.

U start bij de Flierefluiter richting Hilvarenbeek en gaat al snel linksaf door de wijk “De Loosche Akkers”. Op de Lange Akker ziet u links de voetbalvelden van Hilvaria en verderop, op het Biedonkpad, ziet u rechts de tennisvelden van H.T.C. De Ypelaer.
Via de Goirlesedijk, Grootwesterwijksestraat en Kleinwesterwijksestraat rijdt u naar Biest-Houtakker waar u het met de hand gegraven Wilhelminakanaal over gaat. De route verloopt verder naar Moergestel en gaat dan rechtsaf naar de Broekzijde. Vlakbij de kanoboerderij De Reuselhoeve komt u op een gloednieuw fietspad tot u links de Driehuizerweg indraait. We fietsen een paar kilometer door het landbouwgebied te noorden van het kanaal en draaien via de Nijssenstraat en Wijnhovenstraat weer terug naar sluis IV bij de Haghorst.

 

Sluis V de Haghorst.

Deze gaat u over en direct daarna rechtsaf langs het kanaal. U volgt het fietspad tot de brug bij de Akkerstraat in Biets-Houtakker. Via de Akkerstraat en de fietsbrug over de N269 komen we weer in Hilvarenbeek. Linksaf de Tilburgse weg op. Daarna rechtsaf via de Oude Tilburgseweg, waar u op de hoek met de Goirlesedijk een mooi uitzicht hebt op de nieuwe Herberg den Hemel. U steekt de Goirlesedijk over en fietst naar het Biedonckpad. De verdere route naar de Flierefluiter is hetzelfde maar omgekeerd aan de route die u gefietst hebt toen u vertrok. Dat gaat wel lukken.
Controleer in de Flierefluiter, onder het genot van een kop koffie of een pilsje, of u een prijs gewonnen hebt in de gratis loterij die traditiegetrouw aan de Hilvertocht verbonden is en waar veel sponsors belangeloos aan meewerken.

Horeca onderweg:
− De Reuselhoeve, Moergestel
− Den Horst , de Haghorst
− In de Flierefluiter.

tombola

Categorieën
  • Geen categorieën
Met dank aan:

Cafe-zaal Overberg,
Sint-Michielsgestel
pauzeplaats 75 en 100 km route.


't Boerderijtje, Haaren
pauzeplaats 45 km route.